Vegansko, posno, bez laktoze, bez šećera, bez glutena.
Kora:
- 130 gr urmi;
- 150 gr badema;
- 1 sup. kašika vode;
- 2 sup. kašike sirupa od urmi ili javorovog sirupa (ne mora);
- 2 sup. kašike kakaoa.
U food procesoru pulsirati urme i bademe, dodati vodu i sirup i pulsirati da se usitni, dodati kakao i pulsirati još malo da se boja ujednači. Utisnuti u kalup prečnika 20 cm, staviti u zamrzivač na 10 min.
Fil:
- 300 gr indijskog oraha (potopljenog i odstajalog u vodi preko noći);
- 140 ml javorovog sirupa:
- 1 konzerva (400ml) punomasnog kokosovog mleka (samo kremastog dela);
- 5 sup. kašika kokosovog ulja;
- Za boju (zeleni i roze deo):
- -sok od malina (šaku svežih malina izgnječiti pa sok procediti kroz sito);
- -1/2 avokadoa i 1 kaf. kaš. matcha prah (može bez matche).
Izmiksirati prva 4 sastojka u fin krem. Odvojiti jednu trećinu fila. Ovu trećinu podeliti na dva dela – u prvi staviti koru jedne limete, pola avokada i 1 kaf. kašičicu matcha praha (to će biti zeleni deo), a u drugi deo sok od isceđenih malina (roze deo). Ostatak ce ostati beo (beli deo). Izmiksovati delove pojedinačno. Izliti zeleni deo pa vratiti u zamrzivač na 30min, kad se stegne izliti beli deo pa staviti u zamrzivač na 30 min, na kraju izliti roze deo i vratiti u zamrzivač. Kad se stegne dekorisati po želji.
Link: https://naualhansen.com/en/desserts-en/raw-lime-cheesecake/
Moje ime je Naual A. Hansen, diplomirani ekonomista sa završenim kompletnim obrazovanjem u Srbiji uključujući i muzičku školu (igrala sam folklor 13 godina u svom rodnom gradu u Bačkoj Topoli i proputovala deo sveta sa folklorom). Rođena sam u Srbiji gde sam živela sve do udaje. Sada živim u Danskoj i rad na blogu mi je hobi koji mnogo volim. “Autor sam bloga na kome se mogu naći recepti za raznovrsna posna jela i poslastice napravljenih isključivo od sastojaka biljnog porekla: od sirovih salata i supa do slanih jednostavnih i komplikovanih jela, raznovrsnih finih torti i slatkiša.”
blog/vebsajt: www.naualhansen.com
Instagram: www.instagram.com/vegan_naual.hansen/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.