Pred vama se nalazi još jedan preukusni veganski recept, pun svih nutrijenata koji su vam potrebni.
Batat (slatki krompir) je sam po sebi slađi, ali u ovom slanom jelu daje jednu divnu, izbalansiranu crtu. Veoma se lako i brzo priprema, pa da se bacimo na sastojke.
Sastojci:
- 1 veći slatki krompir (batat)
- 200 ml veganska pavlaka za kuvanje
- 1 manji crni luk
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice nutritivnog kvasca
- 2 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike ulja
- malo pomadori paradajza
- prstohvat soli
- 200 g špageta
* ove mere se odnose na porcije za dve odrasle osobe
Priprema:
Batat ogulite i iseckajte na kocke. Crni luk isecite na četvrtine i zajedno ih stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte beli luk, poprskajte uljem i pospite malo soli od gore. Pecite povrće u rerni 30 min na 200 stepeni.
Nakon što je batat postao mekan, poželjno je da ga ohladite malo jer blender nije predviđen za tople sastojke. U blender ubaciti povrće i sve ostale sastojke.
Dobro izblendujte sve dok ne dođete do lepe glatke teksture. Ukoliko mislite da je jako gusto dodajte malo tople vode na kraju.
Špagete skuvajte po vašoj želji i spojite ih u posebnoj posudi sa vašim sosom. Vaš obrok je spreman za konzumiranje i uživanje.
Recepte Miloša Tadića možete pratiti i na Instagram profilu @vecito.gladan
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.