Vege recept: Špagete u sosu od batata 1Foto: Miloš Tadić

Pred vama se nalazi još jedan preukusni veganski recept, pun svih nutrijenata koji su vam potrebni.

Batat (slatki krompir) je sam po sebi slađi, ali u ovom slanom jelu daje jednu divnu, izbalansiranu crtu. Veoma se lako i brzo priprema, pa da se bacimo na sastojke.

Sastojci:

  •  1 veći slatki krompir (batat)
  •  200 ml veganska pavlaka za kuvanje
  •  1 manji crni luk
  •  2 čena belog luka
  •  2 kašičice nutritivnog kvasca

    Vege recept: Špagete u sosu od batata 2
    Foto: Miloš Tadić
  •  2 kašičice mlevene paprike
  •  1 kašičica senfa
  •  2 kašike ulja
  •  malo pomadori paradajza
  •  prstohvat soli
  •  200 g špageta

* ove mere se odnose na porcije za dve odrasle osobe

Priprema:

Batat ogulite i iseckajte na kocke. Crni luk isecite na četvrtine i zajedno ih stavite u vatrostalnu posudu. Dodajte beli luk, poprskajte uljem i pospite malo soli od gore. Pecite povrće u rerni 30 min na 200 stepeni.

Nakon što je batat postao mekan, poželjno je da ga ohladite malo jer blender nije predviđen za tople sastojke. U blender ubaciti povrće i sve ostale sastojke.

Dobro izblendujte sve dok ne dođete do lepe glatke teksture. Ukoliko mislite da je jako gusto dodajte malo tople vode na kraju.

Špagete skuvajte po vašoj želji i spojite ih u posebnoj posudi sa vašim sosom. Vaš obrok je spreman za konzumiranje i uživanje.

Recepte Miloša Tadića možete pratiti i na Instagram profilu @vecito.gladan

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari