Kada se sledeći put budete premišljali koju tortu da pravite, neka to bude ova! Brza, praktična, a tako primamljiva.
Prvi sloj:
- 400g mlevenog keksa
- 120ml soka od narandže
- 100g istopljenog posnog margarina
Sjediniti, ako se ne sjedine lepo u lepljivu strukturu, dodati slobodno još malo soka.
Raspodeliti smesu na tart podlogu i staviti u frižider da se stegne.
Drugi sloj:
- Džem od maline
- Možete ga napraviti i sami:
- 300g zaleđenih malina
- 100g urmi
Maline odlediti u šerpici na toploj vatri i dodati u blender zajedno sa urmama. To je zdravija verzija, ako ne vodite računa ili nemate urme, možete koristiti i 200g šećera.
Ostaviti da se prohladi i onda preliti preko prvog sloja i ostaviti u frižideru nekih 20 minuta.
Treći sloj:
- 300g crne čokolade
- 200ml kokosovog gustog mleka
Preliti preko i staviti opet u frižideru da se ohladi.
Stvarno je veoma praktična, a nećete pogrešiti sa njom.
Dunju možete da pratite preko Fejsbuk stranice Vegantastična i na Instagram profilu Vegantastična.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.