Drago mi je što se u poslednje vreme, mnogo ljudi odlučuje za zdraviju ishranu i voljni su da probaju nove recepte.
Danas sam vam zato pripremila tofu sir sa karmelizovanim lukom. Sa ovim receptom ne možete pogrešiti.
Sastojci:
- Dimljeni tofu 200g
- 4 veće glavice luka
- smeđi šećer
- so
- maslinovo ulje
Priprema:
Iseći 4 glavice crnog luka na listiće, debiljine 2-3mm. Zagrejati ulje i na vreloj vatri dodati luk.
Posoliti kako bi luk pustio vodu i brže omekšao. Mešati na svaka 3 minuta otprilike. Poenta je ne mešati stalno, kako bi luk uspeo da se karamelizuje.
Dodati i 1-2 kašičice smeđeg šećera kako bi pomogao procesu. Paziti da luk ne izgori i ostaviti ga dok ne dobije braonkastu boju.
Meni je trebalo 3-4 pokušaja dok nisam uspela, ne odustajte. Sa čistom krpom sam istisnula vodu iz dimljenog tofua.
Isekla ga na jednake širine i ubacila u mleko od badema pa u prezle.
Nisam dodavala začine jer mi je ovaj dimljeni tofu taman. Pržiti u tiganju na mirnoj vatri.
Na hleb sam namazala kupovni namaz bio namaz, stavila rukolu, tofu, luk i paradajz. Prelepa kombinacija, nećete se pokajati.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.