Vege recept: Torta Japanski vetar

Ostavite komentar


  1. Nisam od onih likova koji se hvataju za svaku rec koja nije srpska, ali „slanutak“ je poznat veoma malom broju ljudi, leblebija malo vecem broju ljudi, a inace ne moze se reci da uopste spada u sastavni deo tradicionalne kuhinje (u koji svrstavam ne samo sarmu i kajmak, vec i pice, palacinke, krofne i sve ono sto se jede po Srbiji). Ukoliko leblebiju vecina ljudi niti poznaje, niti konzumira, bilo bi je (u svrhu popularizacije) bolje nazivati tim (popularnijim) imenom.. Ukoliko je popularizacija uopste cilj i ukoliko je ovaj clanak uopste napisan da bi neko ovo probao da napravi…

Ostavite komentar


Recepti

pijani šaran

Pijani šaran: Nekrunisani kralj posne slavske trpeze

Pijani šaran je bez ikakve dileme kralj svake posne slavske trpeze! Ukusno riblje meso, aromatizovano limunom, začinskim biljem i obaveznim belim vinom stvara pravu harmoniju ukusa i predstavlja istinski delikates kome je teško odoleti. Bilo da ga pečete sa pirinčem, krompirom ili drugim povrćem po želji, ovo jelo garantuje slast i istinski gurmanski užitak!

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.