Mnogi vegani, ili oni koji to žele postati, susreću se sa željom da jedu hranu na koju su navikli. Iako zbog zdravstvenih ili moralnih razloga više ne jedu hranu životinjskog porekla, to ne znači da im ti ukusi ne nedostaju, zato često vidimo proizvode koji asociraju na meso, mleko i jaja.
Današnji recept je upravo to, kako napraviti kajganu u kojoj nema jaja, odnosno, kako napraviti veganska jaja.
Ovaj recept ne samo na oko da podseća na jaja, već i ukusom, zahvaljujući egzotičnom začinu koji se sada može pronaći u mnogim prodavnicama zdrave hrane, a koji se zove kala namak, odnosno crna so.
Da biste pripremili veganska jaja potrebno vam je:
- Jedno pakovanje tofua of 200 grama
- Pola kašičice crne soli
- Pola kašičice kurkume
- Pola kašičice belog luka u prahu
- Pola kašičice crnog luka u prahu
- Malo bibera
- Malo ulja za tiganj
U zagrejan tiganj izdrobite tofu, pa zatim ravnomerno pospite sve začine po njemu. Mešajte dok sve ne bude podjednako pomešano i iste žute boje. Pržite tofu stalno mešajući nekoliko minuta. S obzirom da je tofu gotov proizvod i da mu u principu nije potrebna dodatna termička obrada, čim je jelo ugrejano i dovoljno pomešano možete skinuti s vatre.
Servirajte sa svežim povrćem i uživajte u ovom interesantnom i brzom jelu za doručak, ručak, ili kao prilog.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.