Ovaj recept se sprema brzo i lako ako vam se jede nesto sa ukusom ribe, a ne biste želeli da doprinosite zlostavljanju i ubijanju životinja.
Za ovaj recept vam je potrebno
1. Nori alge
2. 100g tofu sira
3. 200g pečuraka
4. Začini po želji
5. Susamovo ulje
6. Pirinčani papir
Za sos od paradajiza i krastavca vam je potrebno:
1. Jedan manji krastavac
2. Soja sos
3. Pola ceđenog limuna
4. Malo šećera
5. Gusti kuvani paradajz
Pečurke propržite na susamovom ulju, stavite u secka ili blender, dodajte seckani tofu sir, začinite i izblendajte.
Zatim nakvasite malo pirinčani papir a na njemu stavite nori algu, oblikujte smesu od tofu sira i pečuraka uzdužno, i uvijajte.
Zagrejte u tiganju susamovo ulje, i stavite da se prži na nekih tri minuta uz okretanje, zatim izvadite i pospite brašnom, opet stavite u tiganj da se proprže tri minuta, zatim izvadite i secite po želji.
U šerpu stavite ceđeni limun, šoljicu kuvanog gustog paradajiza, soja sos, malo šećera i mešajte dok ne provri zatim dodajte seckani krastavac i sos je gotov.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.