Ovaj recept se pravi brzo i lako, svako ko želi zdraviju varijantu kiflica može da proba da napravi, a pritom neće učestvovati u zlostavljanju životinja.
Za ovaj recept vam je potrebno:
1. 500g mekog brašna
2. Biljno mleko po izboru
3. Sveži kvasac
4. Veganski majonez
5. Tofu sir
6. Biljni kačkavalj
7. So
8. Crni susam
9. Maslinovo ulje
10. Veganske kobasice
11. Agava sirup
Vi možete da punite i sa nekim drugim sastojcima po vašem izboru.
U duboku posudu, stavite malo kvasca, pola šolje zagrejanog biljnog mleka, šoljica tople vode, dve kašike agava sirupa, malo soli.
Da odstoji par minuta dok se kvasac ne otopi, zatim dodati brašno, i dve kašike maslinovog ulja, umesiti dok se ne dobije mekana glatka masa.
Ostaviti da odstoji 20 min, pokriti krpom. Zatim odvojiti jedan deo testa za razvlačenje, razvuci i seci na trouglove, zatim puniti biljnim kačkavaljem, tofu sirom, i veganskim kobasicama, umotati i ponoviti postupak sa ostalom smesom.
Staviti da se peče na papir za pečenje, namazati ih biljnim majonezom i posuti po njima crni susam. Zatim peći na 200 stepeni 15 minuta.
Staviti ih u posudu i prekriti krpom sačekati da se ohlade.
Prijatno
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.