Vege recept: Veganski onigiri 1Foto: Hristina Trifunovski

Ovo je japansko jelo koje Japanci jedu u hodu i jeftinije je i brže se sprema od sušija

Onigiri svako može da spremi, pa i oni kojima kuvanje nije jača strana.

Za ovaj recept vam je potrebno:

  • 1. 150g pirinča
  • 2. Crni susam
  • 3. Nori alge
  • 4. Jedan limun ili pirinčano sirće
  • 5. Avokado
  • 6. Tofu sir
  • 7. Pečurke
  • 8. Soja sos

Priprema:

Obariti pirinač procediti dodati mu sirće ili ceđeni limun, ja više volim limun.

Iseckati pečurke i tofu sir pa propržiti na malo maslinovog ulja, zatim iseći zreo avokado na sitne kockice.

U jednu posudu sipajte vodu za ruke da vam se ne bi lepile dok oblikujete pirinač.

U ruku stavite pirinač dodajte avokado zatim ga preklopite sa pirinčem i oblikujete u trougao, isecite nori alge na tracice i stavite na donji deo.

Sledeći trougao punite sa pečurkama i tofu sirom, ponovite postupak dok ne potrosite pirinač.

Pospite crni susam po njima, u malu posudicu sipajte soja sos, i umačite onigiri.

Možete puniti i sa nekim drugim sastojcima.

Prijatno.

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari