Veganski suši se pravi brzo i lako.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 200g pirinča
- 1 šargarepa
- 1 krastavac
- Dimljeni tofu sir
- Nori alge
- Avokado
- Sirće
- So
- Tahini
Za vasabi pastu sam stavila đumbir, ren, sok od limuna, so, avokado, pošto nisam nasla da kupim pravi vasabi koren.
Pirinač skuvati procediti sačekati da se ohladi, dodati sok od limuna i so. Sastojke za suši iseci na žilije.
Nori algu položiti na podmetač od bambusa, ili na masni papir, ređati pirinač, namazati tahini, dodati iseckano povrće na sredini, urolajte, ponoviti postupak sa ostalim sastojcima.
Za vasabi sam izrendala svez đumbir, ren, dodala so, sok od limuna, i avokado, sjedinila smesu.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.