Ako tražite brzi i ukusan posni ručak, imam sjajnu ideju za vas. Zahteva minimalne pripreme i ne oduzima puno vreme, a to je začinjeni karfiol iz rerne. Sećate se da smo kao deca izbegavali na sve načine karfiol i zeleniše. E pa više nema potrebe za tim, dajte mu još jednu šansu i dopustite mu da vam zauvek promeni sećanje na detinjstvo. Videćete da će vas oduševiti.
Potrebno vam je:
- 1 karfiol
- 90g leblebijinog brašna
- 170ml vode
- začini ( so, biber, slatka dimljena paprika )
Priprema:
Karfiol iseći na cvetiće.
U posebnoj činiji sjediniti brašno i vodu. Umutiti viljuškom ili žicom i dodati začine.
Preliti preko karfiola i zapeći u rerni na 180 stepeni.
Otprilike 20-30 minuta dok ne porumene.
Možete poslužiti uz vaš omiljeni preliv, u mom slučaju je posni tzatziki.
Radujem se da isprobate recept!
Dunju možete da pratite preko Fejsbuk stranice Vegantastična i na Instagram profilu Vegantastična.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.