Vojvođanska štrudla sa makom: Recept sa kojim nema greške

Ostavite komentar


  1. Koji margarin mazati po testu? Od navedene količine 150 grama da se oduzme za tu radnju ili dodati? Kako premazati, otopljenim ili blago otpuštenim? Objasnite do kraja.

  2. Oni iz Vojvodine koji su bili u Novogodisnjim kucicama, verujem da stavljaju koliko ima brasna toliko i maka , a mozda cak i vise, ali problem je pronaci dobar mak ovde u Beogradu, sitno sveze mleven da ne gorci, gde ga ima ?.

  3. Brasno se prosejava da se dobije sto lepse testo , a otopljeni margarin samo razmazati cetkicom po kori testa pa filovati .
    Nekada su pravili sa mascu strudle sa orasima recimo , Ducin muz je imao fantazija recept za tu strudlu pa su testo premazivali sa mascu, kakve su to strudle bile . Ako hocete ja cu napisati recept ?.

  4. Moram uvek da kazem ciji je recept a oooon sto je bo kuvar , ne znam dal’ su zivi oboje ali njegovi recepti steta sto nisam sve prepisala iz njegove sveske kada mi je zena vec dala celu svesku , ja sma prepisala samo ono sto mi se jelo , steta velika .
    Joj sada ce Aktulenosti , ne propustam ni jednu emisiju a najvise mi se svidja kada vodi onaj muskarac tu emisiju , sinoc je po ko zna koji put bio fantastican Sinisa Ljepojevic kao i svi ostali koji tu ucestvuju , pa cu sutra ujutru napisati recept , videcete ali morate i probati tu fantaziju da napravite .

Ostavite komentar


Recepti

lazanja

Lazanja – recept za bogato, zasitno i izdašno italijansko jelo koji uspe svaki put

Lazanja je jedno od omiljenih jela italijanske kuhinje koje se rado priprema i jede širom sveta! Slojevi tankih kora za lazanju u kombinaciji sa bogatim filom od mlevenog mesa i pelata, obilno preliveni bešamel sosom i posuti sirom predstavljaju pravi raj za nepca kome je jako teško odoleti. Ovo izdašno i zasitno jelo naročito godi kada nam se jede nešto toplo, fino i utešno.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.