Zelene palačinke (recept) 1Foto: Vesna Laćarak

Modni trendovi u kulinarstvu, zašto da ne? Treba isprobati nešto novo, mada po mom mišljenju, kada su palačinke u pitanju, ali i većine drugih kod njih apsolutno ne treba ništa dodavati ili oduzimati.

Univerzalalna, vekovna, predobra kombinacija jednostavnih namirnica za slatke i slane varjante jela.

Mada za malo stariju generaciju bilo je normalno jesti slatke palačinke, pa je onda postalo novo normalno jesti slane palačinke, a sada i u boji.

Isprobaćemo ih, pa kome se dopadnu, dopale su se, barem ćemo se veseliti dok ih pravimo.

Zelene palačinke (recept) 2
Foto: Vesna Laćarak

Šta nam je sve potrebno:

  • 3 jaja
  • 200ml mleka
  • 100g brašna
  • 20 listova spanaća
  • prstohvat soli
  • ulje (za pečenje)

Način pripreme:

Oprati listove spanaća, odstraniti drškice.

U blender staviti sve sastojke zajedno, potrebno je da dobijemo finu homogenu smesu kao za palačinke. Potom palačinke peći standardno, na malo ulja u tiganju.

E, kada je u pitanju serviranje, tu bi već mogla da se dodatno upotrebi mašta, krem namaz od sira i šunke, švabski sir sa dodatkom kašike ajvara, ili sa dodatkom susama.

Možda samo staviti u palačinku naseckano povrće, paradajz, luk, papriku.

Uživajte!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari