Modni trendovi u kulinarstvu, zašto da ne? Treba isprobati nešto novo, mada po mom mišljenju, kada su palačinke u pitanju, ali i većine drugih kod njih apsolutno ne treba ništa dodavati ili oduzimati.
Univerzalalna, vekovna, predobra kombinacija jednostavnih namirnica za slatke i slane varjante jela.
Mada za malo stariju generaciju bilo je normalno jesti slatke palačinke, pa je onda postalo novo normalno jesti slane palačinke, a sada i u boji.
Isprobaćemo ih, pa kome se dopadnu, dopale su se, barem ćemo se veseliti dok ih pravimo.
Šta nam je sve potrebno:
- 3 jaja
- 200ml mleka
- 100g brašna
- 20 listova spanaća
- prstohvat soli
- ulje (za pečenje)
Način pripreme:
Oprati listove spanaća, odstraniti drškice.
U blender staviti sve sastojke zajedno, potrebno je da dobijemo finu homogenu smesu kao za palačinke. Potom palačinke peći standardno, na malo ulja u tiganju.
E, kada je u pitanju serviranje, tu bi već mogla da se dodatno upotrebi mašta, krem namaz od sira i šunke, švabski sir sa dodatkom kašike ajvara, ili sa dodatkom susama.
Možda samo staviti u palačinku naseckano povrće, paradajz, luk, papriku.
Uživajte!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.