Evo ideje za savršenu tortu tokom posta.
Ako nikome ne kažete, neće ni primetiti da je ova torta posna, a slažete se mnogo je zdravija od svog mrsnog originala.
POTREBNO JE:
680 g mlevenih oraha,
680 g šećera,
230 g meda,
6 štangli posne čokolade,
6 kesica vanilin šećera,
šolja i po kisele vode,
šoljica i po ulja,
18 kašika brašna,
200 g margarina,
Prašk za pecivo
PRIPREMA:
Kore: Pomešajte 230 g mlevenih oraha, 230 g meda, 230 g šećera, kiselu vodu, 3 štangle čokolade, 3 kesice vanilin šećera, ulje, 18 kašika brašna i kašičicu praška za pecivo.
Sipajte smesu u podmazan pleh i ispecite. Kada je izvadite iz rerne presecite je tako da dobijete tri kore.
Fil: Ušpinujte 450 g šećera s malo vode, dodajte 450 g mlevenih oraha i 3 štangle mlevene čokolade. Fil prohladite i pomešajte ga sa 200 g margarina koji ste penasto umutili sa tri kesice vanilin šećera. Nafilujte tortu, isecite je i pospite čokoladom.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.