Vreme je tikvica, ima ih na svakom koraku, a mi smo pronašli idealan recept koji će voleti i gurmani.
Ovaj recept je idealan za ove kišne dane. Sve sastojke imate na pijaci i samo treba da dodate malo mesa.
POTREBNO JE:
1 glavica luka,
1 čen belog luka,
2 šargarepe,
400 g mlevenog junećeg mesa,
500 g paradajz pirea,
250 g spanaća,
400 g tikvica,
30 g parmezana,
1 šaka bosiljka,
1 kriška limuna,
maslinovo ulje.
PRIPREMA: Propržite sitno isečeni luk i beli luk u malo maslinovog ulja. Dodajte meso i dinstajte stalno mešajući pet minuta dok se meso ne počne razdvajati. Dodajte izrendanu šargarepu i kuvajte još pet minuta. Ubacite paradajz pire i promešajte. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri 30-40 minuta dok se sos ne zgusne. Zatim dodajte spanać i kratko mešajte dok listovi ne omekšaju. Začinite sa malo bibera i dodajte pola količine bosiljka. Isecite tikvice na secku tako da se formiraju lepe duge trake špageta. Dodajte tikvice u tiganj sa malo maslinovog ulja, malo soli, bibera i ostatkom bosiljka. Zatim prelijte limunovim sokom i pustite da tikvice malo omekšaju, oko pet minuta. Špagete od tikvica sišajte u tanjire i prelijte sosom i rendanim parmezanom.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.