Saher torta (recept)

Da li je ovo torta nad tortama?
Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Za premazivanje kore:
    200g džema od kajsija
    50ml vode
    par kapi ekstrata kajsije.

  2. Recept je dobar jedino što je kod mene pečenje oko sat vremena s tim što je prvih 15 min rerna otvorena jedan prst, ja stavim drvenu kašiku da se vrata rerne ne zatvore.

  3. To nije Saher torta!
    Saher torta se pravi bez trunke brasna!
    U mojoj porodici je pravimo vec 200 godina – umesto brasna se koriste orasi!

    1. Ocigledno ne znas istoriju nastanka Sacher torte, jer od 1832. nije proslo 200 godina!

        1. Pravi recept je:
          2dcl vode
          200g secera
          200g cokolade
          Sve zajedno mutiti na tihoj vatri. Kada se otopi , dodati:
          200g mlevenih oraha
          umutiti, zapeniti 8 zumanaca i napraviti schnee od 8 belanaca.
          U ohladjenu masu cokolade oraha i secera, postepeno uz mesanje naizmenicno dodavati po jednu kasiku schnee-a od belanaca i po jednu kasiku zumanaca.
          Peci na 250C, pa na 200C, pa na 100C.
          Ima jos detalja, ali necu da Vam kazem jer ste bezobrazni!

          1. I mi ovako pravimo. Nema vise nikakvih detalja, kad se ohladi premaze se zagrejanim dzemom od kajsija i zatim topljenom cokoladom. Moja omiljena torta.

  4. SAHER TORTA

    10 kom JAJA
    10 kašika ŠEĆER
    190 g PUTER
    190 g ORAH
    190 g ĆOKOLADA
    100 g ČOKOLADA ZA GLAZURU

    1. Dimenzije okruglog kalupa iliti pleha Dragane?

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. i 24. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.