U Izraelu se šakšuka poslužuje kao doručak. Jelo je vrlo ukusno i zasitno .
Nešto povrća, jaja i začini kao što je kumin i sitno mlevena ljuta paprika daju tipični i prepoznatljiv ukus. Šakšuka se jednostavno sprema, a ukus je nezaboravan. Obavezno probajte!
Šta nam je sve potrebno:
- 3-4 komada jaja
- 500gr paradajza ili pelat
- 1 kašika paradajz pirea
- 1 srednji luk
- 2 crvene paprike
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- kumin, mlevena crvena paprika (čili), timijan, peršun,
- so i biber, prstohvat šećera
Način pripreme:
- U dubokom tiganju na maslinovom ulju propržite naseckani luk, beli luk potom i papriku oko pet minuta. Ubacite, paradajz pire, na kockice naseckani paradajz so, biber, šećer i začine.
- Poklopljeno dinstajte oko 10 minuta, promešajte nekoliko puta. Kašikom napravite mala gnjezda pa u njih sipajte jaja. Kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok se jaja ne skuvaju. Kada sve bude gotovo pospite sitno naseckanim začinima: timijanom (majčina dušica) i peršunom.
Poslužite sa hrskavim tostom.
Uživajte!
https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.