Šakšuka- Izraelski doručak s jajima (Recept) 1Foto: Vesna Laćarak

U Izraelu se šakšuka  poslužuje kao doručak. Jelo je vrlo  ukusno i zasitno .

Nešto povrća, jaja i  začini kao što je kumin i sitno mlevena ljuta paprika daju tipični i prepoznatljiv ukus. Šakšuka se jednostavno sprema, a ukus je nezaboravan. Obavezno probajte!

Šta nam je sve potrebno:Šakšuka- Izraelski doručak s jajima (Recept) 2

  • 3-4 komada jaja
  • 500gr paradajza ili pelat 
  • 1 kašika paradajz pirea
  • 1 srednji luk 
  • 2 crvene paprike 
  • 2 čena belog luka 
  • 1 kašika maslinovog ulja 
  • kumin, mlevena crvena paprika (čili), timijan, peršun,
  • so i biber, prstohvat šećera

Način pripreme:Šakšuka- Izraelski doručak s jajima (Recept) 3

  1. U dubokom tiganju na maslinovom ulju propržite naseckani luk, beli luk potom i papriku oko pet minuta. Ubacite, paradajz pire, na kockice naseckani paradajz so, biber, šećer i začine.
  2. Poklopljeno dinstajte oko 10 minuta, promešajte nekoliko puta. Kašikom napravite mala gnjezda pa u njih sipajte jaja. Kuvajte poklopljeno još desetak minuta, dok se jaja ne skuvaju. Kada sve bude gotovo pospite sitno  naseckanim začinima: timijanom (majčina dušica) i peršunom.

Poslužite sa hrskavim tostom.

Uživajte!
https://www.facebook.com/www.danas.rs/videos/767389190113116/

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari