Zašto treba jesti više hleba?

Ostavite komentar


  1. Ugljeni hidrati, pre svega skrob, su osnovni i optimalni izvor energije za čoveka. To se vidi i po tome što u ustima imamo digestivne enzime za uglljene hidrate, a nemamo za mast i protein. Zato mast i protein – meso – u sirovom stanju nemaju za nas nikakav ukus.

    1. postoje esencijalne masne kiseline i esencijalne amino kiseline. ne postoje esencijalni ugljeni hidrati.

      1. Da objasnim onima kojima materija nije bliska: esencijalne aminokiseline i masne kiseline su one koje su važne za funkcionisanje životnih procesa kod čoveka, a ljudski organizam ne može da ih stvori sam već mora da ih dobije gotove jedući meso drugih životinjskih vrsta ili biljaka. Što se tiče ugljenih hidrata: neke ugljene hidrate čovek može da koristi, a neke ne može. Na primer, čovek ne može da koristi celulozu kao koze, krave i ovce ( ne možete se „najesti“ brsteći lišće ili travu). Međutim, svi oni ugljeni hidrati za koje čovek ima enzime koji ih prerađuju su jednako vredni. To znači da je nalaz o kojem se govori u ovom članku na nauci zasnovan i istinit. Novinari bi morali prvo razumeti stvari na osnovnom nivou, pa onda da prenesu suštinu širokim masama. Svestan sam da je ovaj članak prenesen iz nekoh svetskog naučnog portala kao interesantan i bez odgovarajuće obrade.
        PS: Kaže nauka da ima tri vrste hranljivih materja: ugljeni hidrati, masti i belančevine. Najnovija istraživanja pokazuju da postoji i četvrta vrsta hranljive materije: mržnja. Neko može da živi i od mržnje. Ima ona priča: uveče kad ležem u krevet moja mržnja je pored mene. Kada se probudim, moja mržnja me već čeka budna.
        Naravno ovo pišem tek radi zabave čitalaštva.

  2. svuda pise da NE treba jesti hleb, a vi tacno suprotno! Ja, od kad ne jedem vise hleb, potpuno sam se preporodila 🙂 a kad uzmem krisku, to je samo hleb bez glutena

  3. Bezbednije je obradjeno zrno jer se u omotačima skuplja otrov iz pesticida.
    Dakle ne slušajte ove pajsere, jedite belo brašno jer je manje opasno.
    Ko hoće da živi sto godina, jedan do dva obroka dnevno, par dana gladovanja, svakih deset dana, meso svinjsko slobodno jedite i što manje voća i povrća, jer ono izaziva rak. Ako nadjete negde provereno organsko zanemarite ovo za voće i povrće.

Ostavite komentar


Život

"Stani brate nije mrak i pročitaj ovaj znak": Šta nam kroz vekove "poručuju" spomenici bez grobova, krajputaši u Šumadiji (FOTO) 6

„Stani brate nije mrak i pročitaj ovaj znak“: Šta nam kroz vekove „poručuju“ spomenici bez grobova, krajputaši u Šumadiji (FOTO)

„Priđi putniče te pročitaj ovai spomen tužni”, „Stan putniče nemoj da me prođeš”, „Stani brate nije mrak i pročitaj ovaj znak de smo propali na granici ostali”, „Stan putniče rode moj i pročitaj spomen tužni moj” ili „Priđi bliže, oj Srbine brate, nikad ja nisam mrzeo na te”, samo su neki od tipičnih natpisa sa, do danas „preteklih” i „preživelih” 134 krajputaša iz Šumadije.

Naslovna strana

Naslovna strana za 24. i 25. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Zdravko Šotra, filmski režiser

Danas čitam danas, Danas sam čitao juče i sutra ću čitati Danas zato što je to sve što nam je ostalo od dnevne štampe.