Spanać može trajati nekoliko nedelja ako se čuva na pravilan način. Kada dođemo kući iz radnje ili sa pijace, većina nas stavi povrće u frižider bez mnogo razmišljanja.
Međutim, ako bi obratili pažnju na način na koji skladišimo spanać, ono bi moglo trajati dvostruko duže, piše Express, a prenosi Net.hr.
Postoje različiti trikovi kada je u pitanju skladištenje raznih vrsta povrća. Na primer, avokado bi trebalo držati u frižideru nakon što dosegne vrhunac zrelosti. Paprike, s druge strane, uvek treba čuvati na sobnoj temperaturi.
Spanać se ne stavlja odmah u frižider
Nije idealno stavljati spanać odmah u frižider bez male pripreme. Naime, trebalo bi da ga izvaditi iz originalne vrećice i staviti ga u novu ili neku posudu.
Uz to, sa spanaćom je najbolje staviti i papirni ubrus koji će upiti višak vlage u posudi i tako sprečiti da povrće brzo propadne.
“Obično ga prebacim u plastičan sud, stavim jedan sloj ubrusa na dno, napunim do pola, stavim drugi papirni ubrus, ispunim ostatak”, glasio je jedan savet na Reditu.
Drugi koristnik Redita je, pak, otkrio da bi posuda s rešetkom na dnu mogla pomoći. Ispod nje bi trebalo staviti ubrus koji će upiti vodu i odvojiti je od spanaća.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.