Slana oblanda je, pored Mimoza salate, slanih rolata i slane torte, jedno od zanimljivijih predjela na slavskoj i prazničnoj trpezi. Baš kao i slatku varijantu ovog jela, i slanu oblandu možete filovati raznim namazima i sastojcima i tako kreirati maštovite kombinacije ukusa. Pavlaka, sir, šunka, pečene paprike, te spanać samo su neke od namirnica koje se odlično slažu sa hrskavim neutralnim oblandama, a mi vam danas donosimo jednu proverenu kombinaciju koju svi vole.
Slana oblanda sprema se vrlo lako, bez ikakvog kuvanja ili pečenja, pa je kao takva odličan izbor kada vam treba ukusno brzinsko posluženje. Zbog toga danas sa vama delimo recept za slanu oblandu sa šunkom, pavlakom i kačkavaljem koja će oduševiti vaše goste!
Slana oblanda
Sastojci:
• 1 pakovanje oblande
• 600g kisele pavlake
• 300 g sitnog sira
• 200 majoneza
• 200g kačkavalja
• 600g listova tost šunke
• so, biber, po ukusu
Priprema:
- U dubljoj posudi pomešajte pavlaku, sitan sir, majonez, pa začinite solju i biberom, po ukusu.
- Oblandu okrenite na grublju, hrapaviju stranu, pa namažite filom.
- Preko fila poređajte listove šunke, pa ponavljajte postupak sve dok ne potrošite sve sastojke.
- Poslednju koru samo premažite filom (dakle bez stavljanja šunke) i bogato pospite rendanim kačkavaljem.
- Stavite slanu oblandu u frižider da odstoji preko noći kako bi se dobro stegla i kako bi se svi ukusi fino povezali.
- Sutradan secite na kocke ili deblje štanglice i poslužite. Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.