Slani mafini su uvek odličan izbor za ukusan i brz doručak ili večeru. Možete ih praviti na razne načine i sa raznim dodacima, a ovoga puta delimo sa vama recept za sočne slane mafine sa piletinom koji smo nedavno videli u emisiji Praktična žena.
Slani mafini sa piletinom prave se od lisnatog testa, što znatno olakšava pripremu, a osim toga, potrebno vam je još svega nekoliko sastojaka za ovaj ukusan aromatičan obrok. Evo kako ga možete napraviti već danas:
Slani mafini sa piletinom
Sastojci:
- 2 lisnata testa
- 200 g kuvanih pilećih prsa
- 150 g rendane mocarele
- maslinovo ulje
- origano, bosiljak
- 1 žumance
Priprema:
- Pleh za mafine dobro podmažite puterom, a zatim ga prekrijte lisnatim testom koje treba da pritisnete drugim kalupom kako biste napravili udubljenje.
- Testo premažite maslinovim uljem i svako udubljenje punite sirom i sitno seckanom piletinom, a zatim zatvorite drugim testom.
- Isecite testo tako da dobijete kvadrat oko svake rupe i spajajte po dva suprotna kraja.
- Ovako pripremljene mafine premažite žumancetom i pospite origanom ili bosiljkom. Pecite 15-20 minuta na 180 stepeni C. Prijatno!
Ceo postupak pogledajte u videu koji sledi.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.