Slane kuglice za sve prilike – za rođendane, slave, krštenja, svadbe i druge svečanosti. Ili kada želite da ugodite sebi.
Pravim ih na više načina, sa različitim sastojcima. Osnova je uvek ista – feta sir. Slane kuglice možete poslužiti samostalno ili kao „kanapee“. Kao podlogu možete koristiti pitu sa grizom koju pripremam po ovom receptu.
Slane kuglice sa čajnom kobasicom, sastojci:
200 g feta sira
100 g kiselih krastavaca
50 g čajne kobasice
50 g pečenog susama
50-100 g semenki za oblikovanje kuglica (susam, seme suncokreta…)
Priprema:
Feta sir izgnječite.
Dodajte ostale sastojke (krastavce i čajnu kobasicu sitno iseckajte).
Sjedinite sve sastojke.
Ostavite smesu da odstoji oko pola sata u frižideru, pa oblikujte kuglice.
Slane kuglice sa kikirikijem, sastojci:
150 g feta sira
1 kašika senfa
50 g pečenice
2 kašike mlevenih krekera
50-100 g mlevenog kikirikija za oblikovanje kuglica
Priprema:
Izgnječite feta sir, dodajte senf, sitno iseckanu pečenicu i krekere.
Umesite smesu.
Ostavite je da odstoji oko pola sata u frižideru.
Oblikujte kuglice i vajajte ih u mleveni kikiriki.
Recept možete naći i na blogu.
Piše Kristina Gašpar, autorka bloga Domaćica za vas. Kristina je tvorac mnogobrojnih recepata koji su svoje, zasluženo mesto, pronašli i u cenjenim štampanim izdanjima.
Na “blogerskoj” sceni Srbije, mnogi su je prepoznali po tome što se razlikuje svojim fotografijama. Mnogi, u isto vreme, ne veruju da fotografije izrađuje sama, i to najčešće jednim, prilično starim modelom pametnog telefona. Posebnu pažnju privlače njeni veganski i vegetarijanski recepti.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.