Šljivopita ili pita od šljiva (recept)

Okusi svet - svake nedelje na portalu Danasa

Ostavite komentar


  1. Ovde u Dansu su svi recepti dobri za ciscenje zeluca i creva a pri tome ukusni . Imam i ja jedan sa zitom i pilecim ili curecim mesom, recept je zgotovljivan jos u staroj Srbiji a jelo zvalo Keškeš , Žito treba da je što težeg zrna jer je tada zdravije, pretrebiti ga i naliti sa vodom uveče , ujutru ocediti vodu pa u sred žita staviti komade očišćenog mesa, ili ćuretine ili piletine možda je bolje ćutretinu upotrebiti , naliti vodom i kuvati na blagoj vatri sve dok se koske iz mesa poptuno ne odvoje da se mogu sa dva prsta skinuti sa mesa, onda sve dobro drvenom varjačom promešati , savršeno jelo kao i sva u Danasu za creva i želudac , osećaćete se lagano, lepršavo još ako ima posle keškeša dezert kao što je šljivopita ili puding od čia semenki pa to bila gozba zdravlja a pogotovu ako se češće spravljaju i konzumiraju , sa keškešom hleb nije potreban .

  2. Ne postoji srpsko jelo. Turska, Austrougarska, Italijanska, Francuska kuhinja..
    Ako govorimo o složenijim jelima…

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 2. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.