Snikers torta je raskošan desert koji na najbolji način spaja kikiriki, čokoladu i karamelu. Bogatog ukusa i hrskave teksture, ova poslastica pravi je praznik za sva čula, a posebno će obradovati istinske slatkoljupce.
Snikers torta osim predivnog slojevitog ukusa odlikuje se i raskošnim izgledom, pa je kao takva odličan izbor za slave, rođendane i druga okupljanja. Priprema se bez pečenja, poput čizkejka, što znatno ubrzava i olakšava proces. Detaljan recept sledi u nastavku:
Snikers torta
Sastojci:
Za koru:
- 200 g mlevenog keksa
- 100 g otopljenog putera
Za fil:
- 400 g krem sira
- 200 g šećera u prahu
- 300 ml slatke pavlake (za šlag)
- 150 g kikirikija (prženog, neslanog)
- 200 g čokolade (mlečne ili tamne)
Za preliv:
- 100 g karamel sosa
- kikiriki za dekoraciju
Priprema:
- U velikoj posudi sjedinite mleveni keks i otopljeni puter, pa dobro promešajte.
- Utapkajte smesu u okrugli kalup prečnika 20-24 cm i dobro pritisnite, pa stavite u frižider da se stegne.
- Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg.
- U drugoj posudi, krem sir i šećer u prahu dobro sjedinite dok ne postane glatko.
- Polako dodajte umućenu pavlaku u smesu sa krem sirom, pazeći da krem ne izgubi vazdušastost.
- Dodajte prženi kikiriki i sve lagano promešajte.
- Na pripremljenu koru rasporedite fil i fino poravnajte.
- Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, pa prelijte preko fila.
- Stavite tortu u frižider na najmanje 4 sata, ili najbolje preko noći.
- Kada se snikers torta ohladi, prelijte je karamel sosom i dekorišite ostatkom kikirikija, seckanom ili otopljenom čokoladom, mlevenim keksom ili drugim sastojcima po želji.
- Isecite tortu i uživajte u savršenom slojevitom ukusu! Prijatno!
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.