Snikers tortaFoto: Shutterstock/ Larisa Sadomtseva

Snikers torta je raskošan desert koji na najbolji način spaja kikiriki, čokoladu i karamelu. Bogatog ukusa i hrskave teksture, ova poslastica pravi je praznik za sva čula, a posebno će obradovati istinske slatkoljupce.

Snikers torta osim predivnog slojevitog ukusa odlikuje se i raskošnim izgledom, pa je kao takva odličan izbor za slave, rođendane i druga okupljanja. Priprema se bez pečenja, poput čizkejka, što znatno ubrzava i olakšava proces. Detaljan recept sledi u nastavku:

Snikers torta

Sastojci:

Za koru:

  • 200 g mlevenog keksa
  • 100 g otopljenog putera

Za fil:

  • 400 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 300 ml slatke pavlake (za šlag)
  • 150 g kikirikija (prženog, neslanog)
  • 200 g čokolade (mlečne ili tamne)

Za preliv:

Snikers torta: Recept bez pečenja kome niko neće odoleti 1
Foto: Shutterstock/sugaredstory

Priprema:

  1. U velikoj posudi sjedinite mleveni keks i otopljeni puter, pa dobro promešajte.
  2. Utapkajte smesu u okrugli kalup prečnika 20-24 cm i dobro pritisnite, pa stavite u frižider da se stegne.
  3. Umutite slatku pavlaku u čvrst sneg.
  4. U drugoj posudi, krem sir i šećer u prahu dobro sjedinite dok ne postane glatko.
  5. Polako dodajte umućenu pavlaku u smesu sa krem sirom, pazeći da krem ne izgubi vazdušastost.
  6. Dodajte prženi kikiriki i sve lagano promešajte.
  7. Na pripremljenu koru rasporedite fil i fino poravnajte.
  8. Otopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, pa prelijte preko fila.
  9. Stavite tortu u frižider na najmanje 4 sata, ili najbolje preko noći.
  10. Kada se snikers torta ohladi, prelijte je karamel sosom i dekorišite ostatkom kikirikija, seckanom ili otopljenom čokoladom, mlevenim keksom ili drugim sastojcima po želji.
  11. Isecite tortu i uživajte u savršenom slojevitom ukusu! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari