kafaFoto: Gulnur Pasavat / Shutterstock.com

Kad dođete na posao i iza vas je „naporan“ vikend, a na brzinu hoćete da se razbudite i dođete sebi, nema boljeg „leka“ od kafe. Ipak, mnogima smeta njena gorčina, zbog čega ne štede na šećeru kada je spremaju.

Ako pak želite da smanjite unos šećera, ne ostaje vam puno opcija za smanjenje gorčine kafe. Jedna od njih, međutim, daje rezultate iako vam to može zvučati čudno.

Naime, kafu možete, ni manje ni više, nego posoliti, a da ona sačuva svoju aromu i bude manje gorka.

Punkufer navodi da je savršena mera soli prema gastrostručnjaku Altonu Braunu četvrtina kašičice soli na dve pune kašičice kafe. Međutim, ako vam to zvuči kao previše soli, prilagodite količinu prema svom ukusu.

U slučaju da vam je želja da smanjite i unos soli, ne znamo šta drugo da vam kažemo osim da se nadamo da volite gorku kafu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari