Šumadijska gibanica: Ako niste umastili bradu, onda je niste probali

Ukusi mog kraja

Ostavite komentar


  1. Izvanredno, mislim da je buducnost Danasa da pise samo recepte…..nikako politiku

  2. Nista lepse od slanih pita ali i slatkih , to moze biti i predjelo i jelo sve zavisi od cega se pravi a onda za kraj i dezert , samo pite i rucak je fantazija , lepo se „najedoh“ ove gibanice sa slike . Da li su Srbi izmislili gibanicu ?.
    Sto se tice kora za gibanicu, kada se kupe srednje ili debele kore mogu se jos malo ovlas prepeci preko ringle tada bude svaka pita jos ukusnija , nema veze sto se lome, samo ih redjajte u veliku vanglu , nema veze ni sto su krute , redjajte a onda ih upotrebljavajte sa pripremljenim filom, moze ako se prave posne recimo od kiselog kupusa sa parzilukom ili krompirusa , lepa je pita i od kelja koji se redje jede ovako ali u piti je fantazija naravno sa dodacima ko sto je sir, pavlaka kisela, jaja , a kelj obaren , ne skroz , ocedjen iseckan i pomesan sa pomenutim sastojcima , moze slicno i od plavog patlidzana, odoh napolje iz ovih stopa iace ode mast u propast .

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.