Supa je na visokim temperaturama idealna za vaše telo, jedini problem je što se nikome ne staje za šporet.
Supa od krastavca je zato idealno rešenje za ove vrele dane, a pravi se lako.
Supa krastavca
Sastojci:
3-4 krastavca, oljuštena i iseckana
1 manja glavica crnog luka, iseckana
1 čen belog luka, sitno iseckan
1 šolja grčkog jogurta
Sok od 1 limuna
So i biber po ukusu
Maslinovo ulje
Sveža nana ili peršun za dekoraciju
Uputstvo:
U blenderu ili procesoru za hranu, kombinujte iseckane krastavce, crni luk, beli luk, jogurt i sok od limuna.
Blendirajte sve dok ne dobijete glatku smesu. Po potrebi dodajte malo vode da razredite supu.
Posolite i pobiberite po ukusu.
Pre serviranja, rashladite supu u frižideru najmanje 30 minuta.
Poslužite hladnu supu u činijama, posuto sa svežom nanom ili peršunom, i dodajte malo maslinovog ulja po vrhu.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.