Sve više ljudi vadi rešetku iz rerne, a kada čujete razlog - i vi ćete 1Foto: Maren Winter / Alamy / Alamy / Profimedia

 

Postoje razni trikovi koji mogu poboljšati ukus hrane, a sada je još jedan podelio profesionalni kuvar, i verovali ili ne ljudi su masovno krenuli da se služe njime.

Profesionalni kuvari preporučuju jedan trik koji, kako kažu, garantuje najbolji ukus hrane, baš kao da jedete u kvalitetnom restoranu.

U čemu je caka? Uklonite rešetku i pripremite hranu na samom dnu rerne.

„To je najbolji način da se ispeče pica, hleb, pile ili ćuretina, jer se na taj način dobija odličan ukus zbog tople donje površine rerne koja je u kontaktu sa hranom“, kažu profesionalni kuvari i savetuju da skinite rešetke i stavite papir za pečenje, pa zagrejte rernu na 250 stepeni.

Važno je, kažu, da budete sigurni da je dno rerne dovoljno čvrsto da izdrži težinu hrane koju pripremate.

Pored toga, neke rerne imaju ventilacione otvore na dnu koji mogu da izazovu probleme ako su blokirani ili zatvoreni. Pa pre upotrebe ovog trika, proverite kod proizvođača rerne da li možete to da uradite kako treba, prenosi jurarnji.hr.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari