Tajni sastojak novopazarskog ćevapa

Geografija nacionalnih jela Srbije

Ostavite komentar


  1. Nikad gori ćevap u životu nisam probala, ako se to može i nazvati ćevapom. Više luka nego mesa, sa sve perima od mladog luka. Ja sam nekako pojela porciju jer sam bila puno gladna, a moja sestra samo 2 komada. U pitanju je ćevapčinica Beko.

  2. Ovce na koncentratima??? To ne postoji. Postoji mala dopuna u kratkotrajnim fazama i minimalnim kolicinama. Nemoguce zbog vrste zivotinje i to jos na Pesteru koji ima pasnjaka da nema ko da ih koristi. Svasta li zena poverova na blogerskom proputovanju. Ocekujemo slican tekst iz automehanicarskih radnji sa detaljnim opisom zasto kataklinger ne ide u dizel motore, nego samo benzinske i kako se najlakse toci litar kompresije.

  3. Tako nesto moze se probati u
    Pazaru i nigde vise. Ja sam iz Leskovca, ali svaka cast Pazarcima

  4. Nema boljih cevapa od pazarskih. Nekada je takve cevape imala kafana Zona zanfirova u Beogradu. Ali pazarski cevapu su vrh

  5. Pravi cevapi se prave iskljucivo od cistog mesa bez dodatka luka ili ti nekog drugog povrca..

  6. Praviti cevape nije nikakva nauka za koju treba ajstajnova formula.Nije nista komplikovanije od kuvanja bilo kog drugog jela ili spremanja drugih rostiljskih proizvoda, poput raznih kobasica ili pljeskavica.Kao covek sa cevapdziskim iskustvom od pedeset godina,mogu savetovati da se sluzi vruci cevapi u vruce somune(lepinje),ostalo dodje samo po sebi.Ja bih rado nekome pokazao kako se prave cevapi posto se moji sinovi opredelili za druga zanimanja.

  7. Bio sam u Sarajevu. Oću neću i ipak odlučim hoću.
    Željo 2. Po krovovima sneg ,hladno. Oko podne vidim ljudi sedaju ispred ćevabžinice i naručuju . Šta ću naručim i ja 15 kom u lepinji sa kajmakom , lukom i kajmakom.
    Sunce ono zimsko ugrejalo ,ćevapi mirišu ugođaj vrh.

    Nisu bili loši ok. Kajmak nula. Lepinja vrh. Luk jbg svud je isti.
    Sve u svemu bilo je ok ali daleko od onog Vauu .
    E sad ponovim to sve u kućnoj varijanti.
    Junetina vrat,potrbušina masniji deo plećke i loj.
    Umesani sa vodom odprokuvanog belog luka.So ,biber)
    Pečeni posle 24 h.
    Mogli su na bilo koje takmičenje.
    Vrh vrhova.

  8. Cevapi pazarski su super .Redovno kad idem iz Kraljeva ,svratimo na cevape .U povratku ponesemo sveze ,koji za divno cudo su odlični i posle dubokog odmrzavanja.Skidam kapu pazarcima za recepturu.

  9. Kao sto ljubitelj ćevapa, probao sam i Banjzkucki(u Banja Luci) Sarajevski (u Sarajevu, u više ćevabdjinica), Leskovačke u Leskovcu) i Novopazarske) ( u Novom Pazaru) Probao sam ih i u drugim gradovima ali, iako se razlikuju po ukusu (prave se od razlicitog mesa), za mene su najbolji Leskovački i Novopazarski. Prednost, ipak, uvek dajem onima u Novom Pazaru, kod Jonuza. Neponovljivo. Zbog njih sam (15 kom.) na more išao skoro 200 km dužim putem. I vraćao se.

  10. Sve što se tiče novopazarskih ćevapa i što je napisano je tačno . . . Nema ih boljih . . . Često bio i svaki put isti . . . Ukusni, sočni i žao ti što si se najeo . . . Ništa menjati . . .

  11. Jedno vreme, relativno cesto jeo cevape u Pazaru….probao na vise mesta. Broj jedan, po mom ukusu, su kod Sukra, a broj dva kod Jonuza! Jednom recju, vrh!!!

  12. Pazar je prvi a i Niš nije loš. Ali Beograd…. nema valjanih ćevapa što ne prestaje da me iznenađuje. Da niko u Bg ne uzme da pravi valjane ćevape. Išla kod Mostarca, Waltera, Savčića i gde sve ne… Nije to dobar ćevap, lužast ukus bikarbone prvi se oseti. A sad pomm za burgerima. U Beogradu.

  13. Nema boljih cevapa na svetu od Pazarskih, ko ih nije probao, ne moze ni znati !

  14. Pre 20 i nesto godina, zivela sam par meseci u Pazaru, kada sam dosla mogla sam da pojedem jedva 3, i ako su bili preukusni. Posle par meseci i 10 mi je nekad bilo malo, bili su prelepi. Godinama sam pricala da je pazarski cevap najlepsi. Prosle godine put me nanese u Pazar ponovo, odusevljeno svratim sa porodicom kod Jonuza, ni traga od onih cevapa. Jedino kiselo mleko nisu pokvarili…

  15. Pazarski ćevapi. Jeo bih za doručak, ručak, večeru, a i za užinu. Kapu skidam i leskovačkim i niškim ćevapima, kao i banjalučkim i sarajevskim. Kao mlad (poodavno je to bilo) često sam sam letovao u Omišu. Kakvi ćevapi su bili na kiosku na glavnoj ulici – red podugačak, svi junački trpimo vrućinu i čekamo. Da li tog kioska ima i danas – ne znam.

  16. Mozete samo od zlobne ljubomore da ogovarate nema boljih cevapa od beka i jonuza ja svake nedelje idem extra iz kraljeva za Pazar samo zbog cevapa da pojedem kvalitetni cevapi to su pravi cevapiiii!!!!!!!!

  17. Kakvi tajni recepti. Samo tri vrste mesa i so ,sve to odlezalo jednu noc, i cela tajna je u kombinaciji kolicine mesa i 2% soli. Normalno jedu se vruci u dobroj lepinji.

  18. Pazarski ćevap smrdi na loj, najgori je od svih spomenutih. U Mostaru sam letos jela odlične ćevape ali, sve u svemu, leskovački roštilj je zakon!

  19. Ipak Banjalučki. U Banjaluci kod Muje i jos na par mesta. Svuda su odlični. Čak i u BG bio kiosk kod Ušća. Redovi po ceo dan i noć. Nezaboravni.Sad ih nema u BG, takvih.
    Pazarski ok, bio kod Junuza više puta. Ipak Banjalučki.

  20. Bio jednom. Dolazi konobar da naplati sa pravom blokom bez fiskalnog računa. Ova zemlja je teško sranje kao i njihovi ćevapi. Marš stoko

  21. Ćevapi su mi omiljeno jelo u bilo kakvoj kombinaciji vrste mesa , da li su masniji ili posniji ne pravim pitanje ! Da li će biti u somunu, hlebu… ni to nije toliko važno ali od priloga samo crni luk i ko voli – sveža ljuta papričica ispeckana na skari. Nikako kečap i ostale pomodarije iz Meka!
    Probao sam sve navedene ćevape /ne baš sve iz N. Pazara/ ali iz ostalih gradova – da i mogu reći da su ispunili moja „očekivanja“ a to je obično tako kada je čovek gladan i željan ukusnog obroka. Ne želim da favorizujem niti jednog kulinara iz bilo kog grada , samo ću pozdraviti mog druga Mileta „Mraka“ … iz …. ???

  22. Tajna pazarskih ćevapa je u nepranju ruku majstora koji mesi mleveno meso. To mu daje poseban ukus i miris koji su intenzivniji ako su ruke duže neoprane.

  23. Ja uvek kad idem do Pazara, jedem ćevape kod Jonuza i nikad se nisam zeznuo. Čovek je majstor

  24. Najbolji su beogradski ćevapi kojih još uvek ima mada sve manje u dosta beogradskih restorana. Don Gedža je jedan od njih tražite dorćolčiće vrh vrhova.

  25. Kad čujem da u Beogradu nema dobrih ćevapa i onda navede imena 3-4 restorana!!?? Alo pa jel’ znaš ti koliki je Beograd i koliko ima kioska i kafana npr najbolju Karađorđevu sam jeo u kiosku na uglu Ustaničke i Vojislava Ilića pre jedno 25god kada je tu bila velika konkurencija od 10-ak raznih roštilja,a u celoj Skadarskoj nisi mogao da nađeš ni blizu tako dobru, ćevape na drugom kraju grada u Jakarta ili se to sada drugačije zove Tošin bunar ili tako nešto pošto se tamo nalazi, to su verovatno bili najmanji ćevapi koje sam ikada jeo ali i najukusniji po meni,a jeo sam ćevape svuda sem u Sloveniji

  26. Nemate pojma pazarski ćevapi najbolji kod jonuza pogotovo.a baklave i mantije vrh.pozdrav za pazar.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.