tartar sosFoto: Shutterstock/Brent Hofacker

Tartar sos je gusti umak koji se obično koristi kao prilog, posebno uz ribu i morske plodove. Osnovna baza su majonez i senf, a često se dodaju seckani kiseli krastavci, kapari, crveni luk i limunov sok.

Tartar sos ima kiselkasto-slani ukus, što ga čini savršenim za balansiranje bogatih jela. Takođe se može koristiti i u sendvičima ili salatama. U nastavku pogledajte recept za ovaj savršeno kremast i osvežavajući sos:

Tartar sos

Sastojci:

  • 200 g majoneza
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašika limunovog soka
  • 2-3 kisela krastavčića (sitno seckana)
  • 1 kašika kapara (sitno seckanih)
  • 1 mali crveni luk (sitno seckan)
  • So i biber po ukusu
  • Peršun (opciono, sitno seckan)
Tartar sos - recept za savršeno kremast i osvežavajući prilog bogatim jelima 1
Foto: Shutterstock/Olga Nayashkova

Priprema:

  1. U većoj posudi pomešajte majonez, senf i limunov sok.
  2. Dodajte sitno seckane kisele krastavce, kapare i crveni luk.
  3. Sve dobro promešajte i začinite solju i biberom po ukusu.
  4. Ako želite, možete dodati i sitno seckani peršun za dodatnu svežinu.
  5. Ohladite u frižideru pre služenja, kako bi se ukusi lepo sjedinili.
  6. Tartar sos je odličan kao prilog uz ribu, pohovano meso ili povrće! Prijatno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari