Trik sa šerpom i poklopcem potpuno će promeniti način na koji ste dosad kuvali. Zahvalite nam se kasnije.
Svaka domaćica kada kuva nešto u šerpi koristi poklopac jer je takav način pripreme brži, štedi se energija i para ne uništava elemente, a takođe se i šporet manje prlja.
Obično kada hoćete da proverite da li je jelo skuvano, skinete poklopac i stavite ga sa strane na element, a onda voda ili sos curi sa njega i zaprlja vam radnu površinu. Ili ga držite u jednoj ruci, dok drugom mešate, i priznaćete, nije nimalo zgodno ni praktično.
Ali, imamo dobre vesti. Postoji jedan trik sa poklopcem za koji retko ko zna, a pomoći će vam dosta i nećete ništa isprljati. Naime, kada želite da skinete polopac kako biste promešali ili probali jelo, ne ostavljajte ga na radnoj površini nego stavite poklopac na dršku lonca. Skoro svaka šerpa ima mogućnost za ovo, ovaj viralan video na TikToku to i pokazuje.
Ne morate više da brinete da li ćete nešto isprljati, samo isprobajte ovu tehniku.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.