![Trik za efikasno pranje zagorelih šerpi 1 Trik za efikasno pranje zagorelih šerpi 1](https://www.danas.rs/wp-content/uploads/2024/03/profimedia-0335550738-e1710423756239-1000x560.jpg)
Postoje razni trikovi i načini za pranje zagorelih šerpi i tiganja, a mi vam sada donosimo dva koja „provereno rade posao“.
Vaša hrana je izgorela, a tiganj prljav? Možete ga očistiti prirodnim sastojcima. Postoje čak dva načina.
Za prvi način čišćenja tiganja ili šerpe biće vam potrebne tri kašike sirćeta, jedna kašika sode bikarbone i dve šolje vode.
Sipajte vodu u šerpu i dodajte sirće. Zatim stavite na šporet i ostavite da provri. Sklonite tiganj sa šporeta i u njega stavite sodu bikarbonu. Ispraznite posudu i istrljajte je grubom stranom sunđera. Ako je mrlja uporna, koristite žicu za ribanje, a možete dodati još malo sode bikarbone.
Još jedan način. U zagorenom tiganju prokuvati tri prsta vode u kojoj je rastvoreno malo praška za pecivo i zagoreli deo na dnu tiganja će se vrlo lako skinuti. Za tepsije koje su jako zagorele stavite malo deterdženta i dobro ih istrljajte jastučićem za ribanje.
Ovi saveti vam štede vreme i novac, isprobajte ih.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.