Za hrskav pohovan patlidžan, potrebno je da uklonite višak tečnosti, koristite prezlu za paniranje, ali i zagrejete pleh pre nego što na njega poređate panirane kriške ovog povrća. Punkufer.dnevnik.hr otkriva korak po korak.
Sastojci za pohovan patlidžan:
- 450 g patlidžana
- 250 g prezle
- 70 g brašna
- 30 g rendanog parmezana
- 3 kašike maslinovog ulja
- 2 velika jaja
- 1 kašika mediteranske mešavine začina
- so i biber po želji
Priprema:
- Isecite patlidžane na kriške debljine oko 1 centimetra. Dobro ih posolite i stavite u čistu pamučnu krpu na oko pola sata. So bi trebalo da izvuče višak vode iz patlidžana.
- Zagrejte rernu na 220℃, a u nju stavite plitki pleh.
- Izlupajte jaja u jednoj činiji, u drugu stavite brašno, a u treću prezlu pomešanu sa mediteranskim začinima, malo bibera i narendanim parmezanom.
- Pamučnom krpom iscedite višak vode iz posoljenih kriški patlidžana.
- Tako pripremljene kriške patlidžana uvaljajte u brašno, jaja, a potom i u mešavinu prezle. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
- Pažljivo izvadite vrući pleh iz rerne i preko njega ravnomerno prelijte tri kašike ulja.
- Na podmazan pleh stavitepanirane patlidžane u jednom slojui vratite u rernu. Pecite oko 20 minuta dok donji sloj patlidžana ne dobije hrskavu smeđu koricu. Okrenite patlidžan i pecite ga još 10 do 20 minuta.
- Poslužite sa sosom po želji. Prijatno!
Savet plus:
Prezla obezbeđuje veću hrskavost. Ako je nemate pri ruci, možete se poslužiti i izdrobljenim hlebom.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.