Trik za hrskav pohovan patlidžan za koji vam je potrebno minimalno ulja 1Pohovani patlidžan iz rerne, fotografija: Talita Nicolielo on Shutterstock

 

Za hrskav pohovan patlidžan, potrebno je da uklonite višak tečnosti, koristite prezlu za paniranje, ali i zagrejete pleh pre nego što na njega poređate panirane kriške ovog povrća. Punkufer.dnevnik.hr otkriva korak po korak.

Sastojci za pohovan patlidžan:

  • 450 g patlidžana
  • 250 g prezle
  • 70 g brašna
  • 30 g rendanog parmezana
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 velika jaja
  • 1 kašika mediteranske mešavine začina
  • so i biber po želji

Priprema:

  1. Isecite patlidžane na kriške debljine oko 1 centimetra. Dobro ih posolite i stavite u čistu pamučnu krpu na oko pola sata. So bi trebalo da izvuče višak vode iz patlidžana.
  2. Zagrejte rernu na 220℃, a u nju stavite plitki pleh.
  3. Izlupajte jaja u jednoj činiji, u drugu stavite brašno, a u treću prezlu pomešanu sa mediteranskim začinima, malo bibera i narendanim parmezanom.
  4. Pamučnom krpom iscedite višak vode iz posoljenih kriški patlidžana.
  5. Tako pripremljene kriške patlidžana uvaljajte u brašno, jaja, a potom i u mešavinu prezle. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.
  6. Pažljivo izvadite vrući pleh iz rerne i preko njega ravnomerno prelijte tri kašike ulja.
  7. Na podmazan pleh stavitepanirane patlidžane u jednom slojui vratite u rernu. Pecite oko 20 minuta dok donji sloj patlidžana ne dobije hrskavu smeđu koricu. Okrenite patlidžan i pecite ga još 10 do 20 minuta.
  8. Poslužite sa sosom po želji. Prijatno!

Savet plus:

Prezla obezbeđuje veću hrskavost. Ako je nemate pri ruci, možete se poslužiti i izdrobljenim hlebom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari