Trik za savršeno mekan krompir s hrskavom koricom 1Hrskav krompir, fotografija: Afanasieva on Shutterstock

 

Profesionalni kuvar Džon na YouTube kanalu Food Wishes podelio je recept za svoje hrskave krompire s biberom i limunom koji obećavaju, piše punkufer.dnevnik.hr.

1. Odaberite krompire sorte russet, koji sadrže više skroba. Dobro ih operite s ljuskom, pa ih prepolovite na dve jednake polovine.

2. Dobro ih osušite papirnim ubrusom pa ih posolite, pobiberite, a možete da dodate i malo kajenskog bibera sa obe strane.

3. Složite krompir u pleh koji ste prethodno obilno pouljili kvalitetnim maslinovim uljem. Upotrebite otprilike 50 ml ulja.

4. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni oko 20 minuta. Izvadite ga pažljivo, okrenite krompire na drugu stranu i prelijte posebnim prelivom.

Tačnije, u 200 ml pilećeg bujona dodajte sok jednog isceđenog limuna i malo sveže narendane limunove korice.

5. Dobro promešajte i prelijte preko krompira. Pazite samo da limunova korica ne završi na krompiru. Možete da dodate i malo začinskog bilja po želji.

6. Vratite u rernu na 15 minuta, pa okrenite krompire još jednom, te ih pustite da se peku sve dok ne upiju tečnost.

Izvadite iz rerne i poslužite samostalno ili uz pečenje. Prijatno!

Na spomenutom kanalu možete da pogledate korak po korak pripremu savršeno pečenih krompira sa pahuljastom sredinom i hrskavom koricom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari