varivoFoto: Shutterstock/Nina Firsova

Toplo jelo na kašiku odličan je izbor za užurbane dane, jer se sprema brzo i pruža dovoljno energije za sve dnevne aktivnosti. Iz tog razloga, danas sa vama delimo recept za ukusno varivo od piletine i krompira koje će biti dovoljno za celu porodicu, a priprema se za svega pola sata!

Za ovo varivo možete koristiti bilo koji deo piletine, mada naš glas ide za pileća prsa – bez kostiju i kože, isečena na manje komade.

Ako volite ljutu hranu, varivu možete dodati čili papriku, dok količinu belog luka slobodno prilagodite svom ukusu. Recept za ovo ukusno jelo, koji prenosimo sa sajta Punkufer.hr, pogledajte u nastavku:

Varivo od piletine i krompira

Sastojci:

  • 1 litar pilećeg bujona
  • 600 g pilećih prsa
  • 300 g krompira
  • 30 g putera
  • 2 velike šargarepe
  • 1 štap celera
  • 1-2 čena belog luka
  • 1 kašika brašna
  • 1 lovorov list
  • so i biber po želji
  • svež peršun za serviranje
Varivo od piletine i krompira: Zasitno i izdašno jelo na kašiku koje je gotovo za pola sata 1
Foto: Shutterstock/ Nina Firsova

Priprema:

  1. U većoj šerpi otopite puter, a zatim propržite seckanu šargarepu i celer. Dinstajte povrće oko pet minuta, dok ne omekša. Dodajte seckani beli luk i nastavite da pržite još oko minut.
  2. Dodajte brašno i sve dobro promešajte. Zatim prelijte sadržaj lonca pilećim bujonom.
  3. U šerpu dodajte seckanu piletinu, oljušten krompir isečen na kockice, lovorov list i grančice timijana. Posolite, pobiberite i ostavite da se sve zajedno kuva dvadesetak minuta, odnosno dok se piletina i krompir potpuno ne skuvaju.
  4. Pospite varivo od piletine i krompira svežim seckanom peršunom i poslužite uz omiljenu salatu. Prijatan ručak!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari