Sezona je jagoda, pa zašto ih ne bi iskoristili da razmazimo sebe ili nekoga koga volimo mekim, vazdušastim američkim palačinkama.
Sastojci:
- 2 šolje brašna
- 4 kašike šecera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1/2 kašičice soli
- 2 šolje sojinog mleka
- 1 limun (narendana kora + sok)
- 1 kašika ekstrakta vanile
- 2 kašike maka
- 1 šolja seckanih jagoda
Sve sem jagoda pomešati, a onda umešati i njih i ostaviti da odmori 10-15 minuta.
Većom kašikom ili manjom kutlačom stavljati na tiganj i pržiti dok se ne pojave svuda mehurići i dok ne dobiju zlatnu boju, a onda okrenuti i pržiti ih još par minuta.
Uz njih za serviranje možete koristiti posni šlag ili umućen kokosov krem iz konzerve, dodajte još jagoda odozgo i pospite chia seme ili seme konoplje.
Sve fino zalijte sa malo javorovog ili agava sirupa i dan će vam biti savršen, zagarantovano.
Recepte Ivane Nikolić možete naći i na Instagram profilu @hipster.in
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.