Vege recept: Biljna mleka i jogurti

Svakog ponedeljka na portalu Danasa veganski recepti

Ostavite komentar


  1. Molim ‘ove vegane’ da pokusaju da objasne zbog cega treba se koristi bas Himalajski NaCl, umesto bilo kog drugog NaCl-a koji normalno koristimo. Da li je to zbog boje? Ili sto potice sa egzoticne lokacije?
    Navodna ‘lekovitost’ ove posebne soli – i inace i u odnosu na druge, nehimalajske varijante je definitivno raskrinkana kao najobicnija prevara. Himalajska so se, kao i sve druge u upotrebi, sadrzi od 96-99% cistog NaCl i par procenata primesa, uglavnom identicnih onima koje se nalaze kako u drugim ‘vrstama NaCl’.
    Pomenute primese se nalaze i u gotovo svim namirnicama – racionalni razlog za bilo kakvu upotrebu ove (skuplje) soli jednostavno nepostoji. Postoji samo estetika… I ‘strucnjaci’ koji javno propagiraju lazne tvrdnje…

  2. Industrija mesa proizvodi i gnojivo(đubrivo) bez koga nema ni vaših biljaka! Istovremeno domaće životinje jedu biljke a čovek je ssvaštojed.To je prirodni poredak stvari. Tavaša biljna „mleka“ ne sadrže kalcijum, vitamin D, vitamin A, proteine već su krcata šećerom. Toliko o „zdravlju“.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. decembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ognjen Radonjić, profesor

Iz Danasa u bolje sutra.