Vege recept: Brauni 1Foto: Tijana Zdravković

Danas vam predstavljam kolač kome niko ne može odoleti. Sočan i kremast, pravi je raj za ljubitelje čokolade a ne zahteva komplikovanu pripremu.

Ovaj kolač zauzeće počasno mesto na vašoj trpezi i svojim intenzivnim mirisom i primamljivim izgledom će vas osvojiti.

Sjajan kao završetak obroka, jedna kocka biće dovoljna da sa osmehom završite dan.

Za brauni:

  • 430g brašna
  • 300g šećera
  • 100ml otopljenog veganskog maslaca
  • sok i kora od 2 limuna
  • 2 kesice vanilin šećera ili kašičica vanila ekstrakta
  • 120g kvalitetnog kakaa
  • kesica praška za pecivo
  • 400ml sojinog mleka
  • prstohvat soli
Vege recept: Brauni 2
Foto: Tijana Zdravković

Za čokoladni ganaš:

  • 250ml biljne pavlake(ja sam koristila sojinu)
  • 200g kvalitetne tamne čokolade

U činiji pomešajte sve suve sastojke, zatim dodajte limunovu koricu, limunov sok, sojino mleko, vanila ekstrakt i otopljeni veganski maslac. Umutite tesko i prebacite ga u podmazanu tepsiju posutu brašnom. Pecite brauni 30 minuta na 200C.

Kada je brauni pečen i ohladjen, napravite čokoladni ganaš tako što ćete zagrejati sojinu pavlaku, pazite da ne proključa i sklonite je s vatre, zatim umešajte iseckanu čokoladu dok se čokolada ne otopi i ganaš ne postane kremast.

Vege recept: Brauni 3
Foto: Tijana Zdravković

Prelijte brauni čokoladnim ganašem i ostavite da se kolač u frižideru prohladi i stegne oko 2 sata. Secite kolač na kocke i ukrasite ga kakaom i bademima ili bobičastim voćem.

Tijana Zdravković  je veliki ljubitelj životinja i a hobi joj je kuvanje. Njena jela možete pronaći na njenom instagram nalogu @miu_its_me.

Većina ljudi kada pomisli na veganstvo, u glavi ima sliku salate i dosadne, bezlične kuhinje, međutim to nikako ne mora da bude slučaj. Uz malo mašte, veganska hrana može biti i ukusna i zdrava. Ja sam veliki gurman i zaista uživam u hrani, zanimljivim aromama, ukusima i bojama. Najčešće sama pažljivo biram kvalitetne sezonske sastojke na pijaci i od njih pravim raj za sva čula, poručila je Tijana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari