Danas vam predstavljam kolač kome niko ne može odoleti. Sočan i kremast, pravi je raj za ljubitelje čokolade a ne zahteva komplikovanu pripremu.
Ovaj kolač zauzeće počasno mesto na vašoj trpezi i svojim intenzivnim mirisom i primamljivim izgledom će vas osvojiti.
Sjajan kao završetak obroka, jedna kocka biće dovoljna da sa osmehom završite dan.
Za brauni:
- 430g brašna
- 300g šećera
- 100ml otopljenog veganskog maslaca
- sok i kora od 2 limuna
- 2 kesice vanilin šećera ili kašičica vanila ekstrakta
- 120g kvalitetnog kakaa
- kesica praška za pecivo
- 400ml sojinog mleka
- prstohvat soli
Za čokoladni ganaš:
- 250ml biljne pavlake(ja sam koristila sojinu)
- 200g kvalitetne tamne čokolade
U činiji pomešajte sve suve sastojke, zatim dodajte limunovu koricu, limunov sok, sojino mleko, vanila ekstrakt i otopljeni veganski maslac. Umutite tesko i prebacite ga u podmazanu tepsiju posutu brašnom. Pecite brauni 30 minuta na 200C.
Kada je brauni pečen i ohladjen, napravite čokoladni ganaš tako što ćete zagrejati sojinu pavlaku, pazite da ne proključa i sklonite je s vatre, zatim umešajte iseckanu čokoladu dok se čokolada ne otopi i ganaš ne postane kremast.
Prelijte brauni čokoladnim ganašem i ostavite da se kolač u frižideru prohladi i stegne oko 2 sata. Secite kolač na kocke i ukrasite ga kakaom i bademima ili bobičastim voćem.
Tijana Zdravković je veliki ljubitelj životinja i a hobi joj je kuvanje. Njena jela možete pronaći na njenom instagram nalogu @miu_its_me.
Većina ljudi kada pomisli na veganstvo, u glavi ima sliku salate i dosadne, bezlične kuhinje, međutim to nikako ne mora da bude slučaj. Uz malo mašte, veganska hrana može biti i ukusna i zdrava. Ja sam veliki gurman i zaista uživam u hrani, zanimljivim aromama, ukusima i bojama. Najčešće sama pažljivo biram kvalitetne sezonske sastojke na pijaci i od njih pravim raj za sva čula, poručila je Tijana.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.