Veganski burgeri od leblebija i crvenog pasulja, malo se duže pripremaju ali isplati se malo sačekati.
Za ovaj recept vam je potrebno:
- 300g leblebija,
- 250g crvenog pasulja,
- 50g prezli,
- 30g ovsenog brašna,
- dve kašike maslinovog ulja,
- beli luk,
- šargarepa,
- peršun,
- crvena dimljena paprika,
- malo cvekle, majoran,
- biber, origano, kumin, kari
Tofu sir propržen na malo maslinovog ulja.
Kuvane leblebije, crveni pasulj, beli luk, šargarepu, cveklu, i ostale začine, staviti u secka, ili blender.
Smesu pomešati sa ovsenim brašnom, i prezlama. Ostaviti da stoji u frižideru četiri sata.
Zatim oblikovati burgere i peći u tiganju ili rerni.
Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.