Evo ideje za gurmanski vege sos za špagete…Izabrali smo bezglutenske špagete, možete uzeti i drugu vrstu paste, po vašem ukusu.
Potrebni sastojci za sos:
- 250gr skuvanog graška,
- jedno pakovanje dimljenog tofua,
- 4 sveža velika paradajza ili 2 pakovanja pelata,
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- jedna manja glavica crnog luka i dva čena belog luka,
- pola kašičice crne himalajske soli,
- 3 kašike Shoyu sosa,
- polovina kašičice smeđeg šećera,
- po pola kašičice suvog origana i timijina.
Priprema:
Luk dinstati dok ne postane providan, zatim dodati ostale sastojke i ostaviti da krčka još desetak minuta nakon što provri; Dimljeni tofu narendati u sos. Špagete skivati prema uputsvu sa pakovanja.
Servirati špagete sa sosom, i dodatno posuti „veganskim parmezanom“ – mešavinom mlevenog susama i nutritivnog kvasca, ili dekorisati svežim začinskim biljem po želji.
Olivera Rosić, je etička veganka, zaljubljena u kulinarstvo, autorka zbirke recepata „Presno Gurmanski“ , osnivač i predsednica centra VEGASTA; Borac za prava svih životinja, ljubitelj života na selu.
Uživa u kreiranju toplih, rustičnih enterijera, fotografiše, piše, kreira web sajtove, putuje.
Zalaže se za svesno biranje hrane, pripremu obroka i svega što kupujemo. Mi svi još uvek imamo mogućnost da izaberemo šta ćemo jesti, gde ćemo živeti i šta ćemo kupovati. Možete je pratiti na sajtu Olivera Rosić s ljubavlju kreativni blogovanje i preko Facebook stranice.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.