Vege recept: Lažna salata od tune

Svakog ponedeljka na portalu Danasa veganski recepti

Ostavite komentar


  1. Većina u Srbiji nisu verski zatucani tj vernici.Pravi vernivi treba da poste tri meseca tj do tkzv božića.Pamtim kad sam kao dete odbio da jedem zeca koga sam vide živog prethodnog fana.Sve što vidim živo do danas odbijam da jedem.Kupijem u mesari jer znam da ja nisam kriv za smrt te životinje.Evo u Singapuru proizveli pileće meso od pileċeg dela pera.Oni koji su kozumirali na ulici du kazali da je dibar ukus,jedan tražio i još.U Britaniji već nekolko hidina veštački omlet koje nikad videlo kokoš nije.Mnogo se koristi iako je skup.Haburgeri u SAD su većinom veštački tj meso nije od živoyinje.

  2. A zar biljke nisu ziva bica ? Za mene jesu, ali postoih vi bezosecajno kidate secete meljete a one ne mogu da vicu i da se brane, za vas su to samo stvari za svakodnevnu upotrebu i ispunjavanje vasih zelja.

  3. Sve je to OK, ali zašto ovo jelo nazivate salatom od tune, makar i lažnom!? Zašto je ne nazovete onim što jeste, salatom ili namazom od leblebije?

  4. Odlican clanak! Sve pohvale. Treba skretati paznju ljudima da meso jeste les, a mlecni proizvodi u sustini preradjene izlucevine mahom bolesnih zivotinja. Koliko je samo tuzno i izopaceno sto je konzumiranje takve hrane toliko normalizovano u vecem delu sveta. Ljudi, ne treba nam meso/mleko/… Naucno je dokazano i potvrdjeno toliko puta. Ne treba nam da trujemo sebe i planetu njime
    Vegan sam vec nesto vise od godinu dana i ne mogu da opisem koliko se zdravije, jace i srecnije osecam.

  5. Evo jedan interesantan „vege“ recept za kifle, bio bi vege da nema masti.
    Najbolje je testo napraviti uvece: 1 solja kisele pvalake, 1 solja masti, pola solje mleka, paketic svezeg kvasca, 2 jaja, prstohvat soli. Za umakanje kifli 1 jaje razmuceno , 3 kasike secera u posebnom tanjiru. Za premazivanje kifli dzem po izboru domacice.
    Umesiti testo najbolje je rukama to uraditi od gore navedenih sastojaka za testo, dok se mesi sve vreme ga udarati da se stvaraju klobuci a onda testo zamotati u cistu susvu pamucnu kuhinjsku krpu, vezati ga kanapom ili koncem i uzeti lonac od 5 litara napuniti ga hladnom vodom i spustiti testo u njega , ono cese spustiti na dno lonca, sslonac staviti na haldne plocice ili na terasu i tako ce kisnuti sto se kaze, ostaviti ga preko noci, otici na spavanje, a sutradan ujutru testo ce uskisnuti i podici cese na povrsinu vode. Izvaditi ga , odmotati iz krpe i staviti na dasku za izradu testa koja treba da je pobrasnjena, oklagijom ga razviti na pola mozda i prst debljinesve zavisi koliki su prsti i iseci na kvadrate , svaki kvadrat premazati dzemom i urolati u kiflu pa svaki deo samo gornje povrsine kifle umociti u duboki tanjir u kome je razmuceno jaje a onda umociti i u kristal secer, redjati ih u pleh koji je prethodno blago namascen i peci u rerni koja je vec zagrejana na 200 stepeni.

Ostavite komentar


Život

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.