Vege recept: Pomfrit od batat krompira sa umakom od avokada 1Foto: Hristina Trifunovski

Sprema se brzo i lako, a pritom je jako zdravo. 

Slatki krompir iseci uzdužno, zagrejati kokosovo ulje, i staviti da se prži, dok ne postane mekan.

Posoliti i začiniti po želji.

Zatim u činijici izgnječiti avokado, u njega staviti beli luk, maslinovo ulje, pola ceđenog limuna, i so.

Vege recept: Pomfrit od batat krompira sa umakom od avokada 2
Foto: Hristina Trifunovski

Sve dobro sjediniti. Kada je sve gotovo pomfrit možete jesti sa umakom.

Zovem se Hristina, iz Beograda sam, nutricionista. Vegan sam oko 10 godina. Obožavam da spremam zdravu hranu. Neki ljudi imaju predrasude, da zdrava hrana ne može da bude ukusna, ali ako budete hteli da spremite nešto od mojih recepata uverićete se da je jako ukusno. Svako ko se odluči na vegansku ishranu, biće prezadovoljan, imaće više energije, snage, koža će biti čistija, sporije se stari, itd. Pritom nećete učestvovati u ubijanju životinja i uništavanju prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari