Vege recept: Slani keksići sa sremušem 1Foto: Ivana Nikolić

Koliko znate o jestivom cveću? Ne mnogo, zar ne? A toliko toga može sa njim da se uradi, počev od dekoracije, preko pravljenja meda, pa do ekstrakovanja šećera i sirupa iz njega.

Mi vam ovog puta donosimo ideju za jednostavne, a savršeno dekorativne slane keksiće kojima će svi biti impresionirani, garantujemo. Jer Uskrs je vreme da zadivite goste.

  • 2 šolje brašna
  • 1 kašičica soli
  • 3 pune kašike nutritivnog kvasca (pahuljice, ne granule)
  • 1/2 šolje seckanog sremuša
  • 175g margarina
  • 5 kašika hladne vode
Vege recept: Slani keksići sa sremušem 2
Foto: Ivana Nikolić

Zamesiti testo i ostaviti pola sata u frižideru da odmori. Razvući tanko, dekorisati listovima sremuša i jestivim cvećem i kalupima vaditi željene oblike.

Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, 7-8 minuta.

Recepte Ivane Nikolić možete naći i na Instagram profilu @hipster.in 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari