Koliko znate o jestivom cveću? Ne mnogo, zar ne? A toliko toga može sa njim da se uradi, počev od dekoracije, preko pravljenja meda, pa do ekstrakovanja šećera i sirupa iz njega.
Mi vam ovog puta donosimo ideju za jednostavne, a savršeno dekorativne slane keksiće kojima će svi biti impresionirani, garantujemo. Jer Uskrs je vreme da zadivite goste.
- 2 šolje brašna
- 1 kašičica soli
- 3 pune kašike nutritivnog kvasca (pahuljice, ne granule)
- 1/2 šolje seckanog sremuša
- 175g margarina
- 5 kašika hladne vode
Zamesiti testo i ostaviti pola sata u frižideru da odmori. Razvući tanko, dekorisati listovima sremuša i jestivim cvećem i kalupima vaditi željene oblike.
Peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 180°C, 7-8 minuta.
Recepte Ivane Nikolić možete naći i na Instagram profilu @hipster.in
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.