Veoma ukusna i zasitna kombinacija sa integralnim pirinčom i zelenim sočivom.
- 1/2šolje integralnog pirinča
- ½ šolje zelenog sočiva
- 1 paprika babura
- ½ ljute paprike
- Kašičica asefetide ( može zmesto asefetide, indijskog začina, crni luk u prahu, dostupno u svakom supermarketu)
- Kašičica celerove soli
- ½ kašičice himalajske soli (ili obična so)
- 1manja tikvica
- 2 srednja paradajza
- Pola paketića belog tofua
- Ulje od koštica grožđa 4 kašike (bilo koje ulje sa kojim kuvate je ok)
- Pola kašičice suvog bosiljka
Priprema:
Skuvati integralni pirinač i sočivo zajedno
Oprati i ostaviti sa strane.
Na zagrejano ulje od koštica grožđa dodati sve začine kratko da puste aromu. Zatim dodati seckano povrće na kockice i preko povrća raširiti skuvani pirinač i sočivo.Na kraju dodati i isčeni tofu da se lako zapečei primi ukuse. Poklopiti i kuvati još 10 minuta uz mešanje.Na kraju po želji, po želji dodati dve kašike tamarija.
Prilikom serviranja,po želji dodati i sveži seckani beli luk, kašiku limunovog soka i sveže listove bosiljka.
Može da se služi i sa grilovanim šampinjonima.
Olivera Rosić, je etička veganka, zaljubljena u kulinarstvo, autorka zbirke recepata „Presno Gurmanski“ , osnivačica i predsednica centra VEGASTA. Borac za prava svih životinja, ljubitelj života na selu.
Uživa u kreiranju toplih, rustičnih enterijera, fotografiše, piše, kreira web sajtove, putuje.
Zalaže se za svesno biranje hrane, pripremu obroka i svega što kupujemo. Mi svi još uvek imamo mogućnost da izaberemo šta ćemo jesti, gde ćemo živeti i šta ćemo kupovati. Možete je pratiti na sajtu Olivera Rosić s ljubavlju kreativni blogovanje i preko Facebook stranice.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.