Zašto prirodna celovita hrana ne zadovoljava naša nepca?

Ostavite komentar


  1. Skuvati zito za vise dana drzati ga u frizideru i svako jutro staviti u solju po tri supene kasike skuvanog zita, malo badema, suvog grozdja, meda, semenki bundeve, kurkume, cimeta i necete bidi gladni do rucka u 14 h.
    A u restornu sta se porucuje uglavnom , masno, slano, od skembica do pohovanog kackavalja sa pilecom dzigericom u slanini i przenim krompiricima , ako se zeli manje masna varijnata onda snicla bez masnoce i zilica ali obmotana slaninom pecena na rostilju, kao zdravije je a vrh je Karadjordjeva snicla em pohovano u dubokom ulju , em kajmakom , sunkom i kackavaljem naiflovano .
    Trebalo bi ustanoviti sta unistava receptore sa kojim bi se zasitili jeduci samo blagu hranu da li je to navika u pogresnoj ishrani , da li industrijski pojacivaci i njihova hemija ,mozda deluje i pusenje cija hemija i toplota nadrazuje sluzokozu , ili jedenje vruce hrane koja takodje ostecuje sluzokozu ili je nesto drugo u pitanju?.

Ostavite komentar


Život

ljutenica

Ljutenica – recept za domaći starinski namaz za one koji vole pikantan ukus

Ljutenica je tradicionalno jelo popularno na Balkanu, posebno u Srbiji, Bugarskoj i Makedoniji. Reč je o vrsti namaza koji se priprema od pečene crvene paprike, paradajza, crnog i belog luka, kao i raznih začina. Iako podseća na ajvar, ljutenica se od njega najviše razlikuje po pikantnijem ukusu, koji potiče od ljutih papričica, kao što i sam naziv kaže.

Naslovna strana

Naslovna strana za 5. novembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.