Možda nam je mrsko ljuštiti kivi i seckati ga, ali kao voćka odnosno namirnica veoma je koristan za naše telo i imunitet.
Prednosti konzumacije kivija:
– Unos vitamina C koji je antioksidans
– Unos vitamina E i folata
– Poboljšava apsorpciju gvožđa u crevima (značajan kod anemije)
– Umiruje stres
– Pomaže kod zatvora
– Poboljšava varenje
– Pomaže protiv zadržavanja tečnosti u organizmu
– Poboljšava cirkulaciju krvi
– Štiti od UV zraka
Nutritivna vrednost kivija na 100g:
– Energetska vrednost 61 kCal
– Proteini 1.1g
– Ugljeni hidrati 15g
– Šećeri 9g
– Vlakna 3g
Zanimljiva činjenica
Dva kivija obezbeđuju ti čak 230 odsto dnevnih potreba za unosom vitamina C i 70 odsto potreba za unosom vitamina K.
Autorka je diplomirana nutricionistkinja i Bahova praktičarka. Više detalja na linku njenog instagram naloga.
Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.