Đilas: Šansa da ispravim grešku 1Foto: Arhiva

Bivši gradonačelnik Beograda i nekadašnji lider Demokratske stranke Dragan Đilas
izjavio je današnjem Blicu da je, pre nego što je obznanio da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda, razgovarao sa skoro svim opozicionim liderima.

„Ajde da napravimo istraživanje i izmerimo mene i ostale kandidate. Javno se obavežemo da ćemo svi podržati onoga ko ima najveću podršku Beograđana i idemo na izbore sa jednom listom“, rekao je Đilas.

Na pitanje šta bi uradio drugačije u odnosu na ono što je učinio kao gradonačelnik, Đilas je odgovorio da bi napravio bolje pripreme za uvođenje „bus plus“ sistema u javnom gradskom prevozu i odbio koncept komunalne policije koji je republika nametnula, „pa do borbe sa navijačkim grafitima“.

Posebno bih promenio način na koji smo se u gradu bavili kulturom, izjavio je Đilas i izrazio nadu da će imati šansu da ispravi grešku.

Đilas je naveo da je tokom njegovog mandata gradonačelnika u Beogradu izgrađeno 45 obdaništa i devet škola i kupljeno 157 autobusa u fabrici Ikarbus, a da aktuelne gradske vlasti za četiri godine nisu napravile nijedno obdanište, niti školu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari